Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 8035

Kolejna lekka propozycja pożywna i bardzo aromatyczna a bazie wywaru z kurczaka, z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki

  • 1 1/2 litra wywaru z kurczaka
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 4 małe marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/4 selera korzeniowego
  • 1 mały kalafior
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • 200 ml śmietany 30 %
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wywar z kurczaka podgrzewam , dodaję oczyszczone i pokrojone warzywa, oraz różyczki kalafiora, dopełniam przegotowaną wodą i gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, majerankiem, kminem rzymskim i gotuję przez kilkanaście minut. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i gotuje, dosłownie, przez chwilkę. Doprawiam słodką śmietanką , zagotuję i zestawiam z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń