Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio lenistwo nas dopadło, co nie znaczy że nie gotujemy…po prostu kolejne posty czekają w kolejce, bo pisać się nie chce. Oto zupa na szybko z mięsnym akcentem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 4988
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 4988
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z metki formujemy mięsne kulki, około 2 cm. Na rozgrzanym oleju (2-3 łyżki) smażymy warzywa razem z metką, liściem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy ¼ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kalafior podzielony na różyczki oraz kaszę. Gotujemy do miękkości kaszy. Następnie wymieszaną z mąką, zahartowaną z niewielką ilością zupy, dokładnie mieszamy. Dodajemy do zupy, dokładnie łącząc, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.