Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 924

Dodano: 05.06.2018

Odsłon: 331

Zwykła zupa kalafiorowa stała się już nudna, dlatego proponuję ją trochę urozmaicić.

Składniki

  • Kalafior
  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 marchew
  • Por
  • trochę Vegety
  • Koperek
  • Korzeń pietruszki
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 1,5litry wody
  • Kostka rosołowa
  • Sól
  • słodka i ostra papryka
  • Pieprz
  • curry
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kalafior dzielimy na różyczki.
    2. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    3. Marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę.
    4. Do garnka wkładamy ziemniaki i zalewamy wodę, gotujemy.

  2. 5. Wrzucamy warzywa .

  3. 6. Dokładamy kostkę rosołową i doprawiamy przyprawami: Vegetą, pieprzem, paprykami, curry.
    7. Gdy warzywa będą już dobre wrzucamy serki i gotujemy do chwili rozpuszczenia.

  4. 8. Zupa gotowa.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 czerwca Takie zupy są pyszne zwłaszcza w sezonie kalafiorowym :D U nas to czasem do takiej na koniec dodajemy kilka małych różyczek podsmażonego z bułką kalafiora. Smakuje nieziemsko :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń