Do góry

Zupy Przepis na:

zupa kalafiorowo-koperkowa (II faza diety Doktora Dukana)

zupa kalafiorowo-koperkowa (II faza diety Doktora Dukana)

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3246

Dodano: 20.03.2011

Odsłon: 7114

Szybka, sycąca zupka przyrządzona według zasad diety Doktora Dukana.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wody dodać kostke rosołową i przyrządzić wywar warzywny.

  2. Do wywaru dodajemy kalafior, marchew pokrojoną w talarki, pietruszkę w talarkach, serel, por i koper.

  3. przyprawiamy wszystko pieprzem i odrobina koncentratu pomidorowego.

  4. Gotujemy tak długo aż warzywa zmiękną.

  5. Na talerzu doprawiamy jogurtem.

  6. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 20 marca 2011 JOGURt prawie zawsze się oważa. Często używam jogurtu typu greckiego light.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 20 marca 2011 Jakiego jogurtu używasz? Ja zawsze zaprawiam w kubeczku jogurt z zupą, ale i tak mi się oważa.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń