Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kapuściana"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Wołowinę umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili wrzuć do wrzątku. Dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj około pół godziny.
Kaszę jaglaną przelej zimną wodą, upraż chwilę na suchej gorącej patelni, po czym dorzuć do wywaru wraz z pęczakiem.
Kapustę poszatkuj, marchew obierz, umyj i potnij na kawałki. Dodaj warzywa do zupy i gotuj całość jeszcze około 20 minut.
Na koniec dopraw zupę solą. Możesz ją również zabielić śmietaną.
Czas: 80 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV