Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kapuściana ze śmietaną"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Składniki
Kapustę posiekaj. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć kapustę, mocno podsmaż. Zmniejsz ogień i wlej wywar mięsny. Gotuj dalej na małym ogniu.
Warzywa umyj i obierz. Cebule opiecz nad og niem i pokrój w piórka. Marchewki zetrzyj na tarce. Ziemniaki potnij w niewielką kostkę, a por – w talarki. Wszystkie rozdrobnione warzywa wrzuć do wywaru, dodaj przyprawy (ze szczyptą kurkumy) i gotuj przez kolejne 25 minut.
Boczek pokrój na paseczki. Podsmaż na suchej patelni. Gdy już się smakowicie zrumieni, wrzuć go do bulionu. Gotuj kilka minut, ew. dopraw solą lub pieprzem. Śmietanę wymieszaj z resztą kurkumy i odrobiną bulionu. Zupę podawaj w sporych miseczkach, z łyżką śmietany i kromką chleba posmarowanego masłem czosnkowym.Źródło: Naj