Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Kapustowa

Przepis dnia 2012-03-14
Zupa Kapustowa

Autor: zabecka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1030

Dodano: 12.03.2012

Odsłon: 13042

Pyszna sycąca zupa z tzw wkładką. Gdy zostanie nam rosół (po niedzieli:)) Robię ją kiedy mam ochotę na lekki jednodaniowy obiad.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rosole ugotować marchewkę i pietruszkę startą na dużych oczkach. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy będą prawie ugotowane dodać poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości kapusty od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać kawałki mięsa z rosołu i natkę pietruszki. doprawić solą i pieprzem.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulek 13 marca 2012 aż mnie naszła ochota na taką właśnie zupkę:) dawno nie robiłam....ja dodaję jeszcze parę ziarenek kminku...zupełnie inny smak:) pozdr

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń