Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kimchi z tofu

Przepis dnia 2018-06-13
Zupa kimchi z tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 431

Dodano:

Odsłon: 273

Cóż napisać? Wystarczy spojrzeć na zdjęcie i już widać, że to danie jest pyszne :)

Składniki

  • 1 łyżka oliwy
  • 3-4 cebulki dymki, posiekane. Zielone części zostawiamy do dekoracji
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 1 l bulionu z kurczaka
  • 2 łyżki koreańskiej pasty z chili – gochujang
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1/2 pokrojonej w plasterki białej rzepy
  • 200 g kimchi + kilka łyżek sosu z kimchi
  • 100 g tofu, pokrojonego w plasterki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać oliwę. Wrzuć cebulkę, czosnek i imbir – smażyć jedną minutę. Dodać bulion, pastę gochujang i sos sojowy.

  2. Dodać rzepę i gotować na małym ogniu 10 minut.

  3. Dodać kimchi i tofu, gotować 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, nałożyć do miseczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń