Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3323

Dodano:

Odsłon: 684

Klopsowa podana w niecodzienny sposób. Ogórek konserwowy nadaje jej ostrzejszego, wyraźniejszegoo smaku

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotuj bulion. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Ogórki pokrój w półplasterki, paprykę w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Warzywa dodaj do cebuli, smaż do miękkości. Do mielonego dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę i jajko. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Kształtuj małe klopsiki. Wrzuć je do bulionu i gotuj przez 5 minut. Dołóż warzywa. Po kwadransie dodaj śmietanę. Zagęść zupę mąką. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z drobno posiekaną natką pietruszki.

    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń