Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa z ryżem

Zupa koperkowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 2907

Dodano:

Odsłon: 430

pyszna zupa, kojarząca się z latem, oczywiście wegetariańska

Składniki

  • ryż
  • koperek pęczek
  • marchew 2 małe
  • seler kawałek
  • cebula dymka 4-5 szt
  • śmietana kwaśna 18%
  • masło 1 łyżka
  • bulion warzywny ( u mnie z kostki ),
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • natka pietruszki,
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. marchew i selera pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną dymkę, zalać bulionem, gotować 5 min, dodać pokrojony koperek i natkę, zagotować, zaprawić śmietaną, pogotować jeszcze chwilę, doprawić, podawać z ryżem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń