Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa koperkowa z bukietem warzyw przypomniała mi o nadchodzącej wiośnie. Czasami nie mając czasu na gotowanie lubię zrobić coś na szybko - nie jestem zwolenniczką kupowania gotowych potraw. Ta zupa właśnie należy do takich obiadowych ,,szybkich strzałów". Bez mięsnego wywaru, z warzywami podsmażonymi na masełku...po prostu poezja :-)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7544
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7544
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy z łupin i kroimy w zgrabną kostkę. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojone warzywa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cały czas mieszając podsmażamy ok 10 minut.
Do dużego rondla wlewamy wodę, dodajemy warzywa i trzymamy na ogniu do momentu zagotowania. Na tym etapie palnik pod garnkiem już wyłączamy. Rzodkiew obieramy, kroimy w taką samą kostkę, jak kroiliśmy pozostałe warzywa i dorzucamy do zupy.
Do zupy dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dopiero przed samym podaniem dodajemy drobno pokrojony koperek. Jeżeli zrobicie to wcześniej, nabierze on brzydkiej, brązowej barwy. SMACZNEGO :-)