Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący krem!!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Cebule dzielimy na piórka, podsmażamy na łyżce masła, gdy lekko zmiękną dodajemy łyżkę mąki i chwilę jeszcze dusimy.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz seler, przekładamy cebule i gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy rozdrobnione serki topione, przyprawiamy solą, pieprzem oraz gałką i gotujemy, aż serki się rozpuszczą.
Następnie zupę miksujemy blenderem na krem. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami udekorowane zieleniną.