Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa- krem pieczarkowy z kurczakiem i grzankami

Zupa- krem pieczarkowy z kurczakiem i grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 136

Lekka, delikatna zupa wzbogacona dodatkami.

Składniki

  • Pieczarki 1/2 kg
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Por 1/2 szt.
  • Seler zwyczajny-1/4 szt
  • Cebula biała -1 szt
  • Ziemniaki średnie 4 szt.
  • Filet z kurczaka 1 szt.
  • Chleb tostowy 3 kromki
  • Sól,pieprz czarny i biały mielony,przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać ,pokroić, zalać 1 litrem wody,doprawić solą gotować 30 min.Pieczarki obrać pokroić.Na patelni rozgrzać tłuszcz dodać 1/2 pokrojonej cebuli ,smażyć 1 min.,dodać pieczarki,doprawić solą,pieprzem czarnym ,smażyć 5 min.Dodać do gotującej zupy.

  2. Filet z kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros i smażyć na patelni 10 min.

  3. Kromki chleba tostowego pokroić w kostkę i podsmażyć tworząc grzanki.

  4. Ugotowaną zupę doprawić lekko papryką, białym pieprzem,zblendować.Na talerz wlać porcję zupy dodać porcję kurczaka oraz grzanki.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń