Do góry

Zupy Przepis na:

zupa krem pomidorowa z soczewicą

zupa krem pomidorowa z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 44

Od kiedy zagęściłam soczewicą zupę pomidorową, innej nie gotuję - ta smakuje całej mojej rodzinie

Składniki

  • marchewka 1 szt
  • seler naciowy 1-2 łodygi
  • cebula 1/2 szt
  • pietruszka 1/3 szt
  • soczewica czerwona 3-4 łyżki
  • przecier pomidorowy 2-3 łyżki
  • sól, bazylia, koperek, kurkuma, imbir
  • oliwa z pestek winogron
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pokrojone warzywa gotuj przez 10 min w niewielkiej ilości wody. Następnie dodaj soczewicę przepłukaną na sicie i gotuj dalej przez około 10 - 15 min. Zmiksuj zupę, dolej wody, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy, zagotuj. Po wyłączeniu dodaj troszkę oliwy.

  2. Podawaj z czym lubisz. Makaronem, ryżem, lanym ciastem, kuskusem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń