Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bataty pojawiały sie kilka razy na moim blogu, głównie w wersji pieczonej (z fetą lub z boczkiem). Dziś czas na zupę – krem z batatów.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
W garnku na podgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek.
Dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata i dusić na małym ogniu przez 5-7 minut. Dodać przyprawy.
Do garnka wlać bulion i gotować, aż bataty będą miękkie. Następnie zdjąć z ognia i zmiskować.
Podawać z ricottą i kolendrą.