Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z białych szparagów

Zupa krem z białych szparagów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1840 Ocena: 42249

Dodano:

Odsłon: 2077

Białe cudo <3

Składniki

  • 1 kg białych szparagów
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • grzanki
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw.

    Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min.

    Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń