Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z buraków z jabłkiem

Zupa krem z buraków z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3451

Dodano:

Odsłon: 3006

Z kilku zaledwie składników można wyczarować rewelacyjną w smaku zupę. Słodkie buraki i kwaśne jabłka to połączenie idealne. Pyszna, kremowa i sycąca

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa dokładnie oczyść i obierz. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj pęczek natki pietruszki (zwinięty nitką). Zagotuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 45 minut. Wyjmij warzywa z wywaru. Buraki pokrój w plastry lub kostkę. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Buraki i jabłka dodaj do wywaru. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj do czasu aż jabłka staną się miękkie. Zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z łyżką twarożku. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 marca 2017 Swietny przepis, lubie taki smak, zupka bedzie bez watpienia przepyszna. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń