Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z fasoli

Zupa krem z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 2346

Danie jest niesamowicie smaczne, a do tego na pewno bardzo zdrowe, można je wykonać w wersji dla wegetarian - nie dodając szynki. Sposób wykonania w wersji video znajduje się na moim videoblogu - www.pjaszczuk.blogspot.com

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym garnku gotujemy 2 litry wody z 2 kostkami rosołowymi, marchewką i pietruszką pokrojoną w cienkie plasterki.

  2. Fasolę z puszki odlewamy na durszlaku.

  3. Kiedy rosołek się już zagotuje wrzucamy fasolę, ale zostawiamy garść na koniec. Całość miksujemy ze sobą mikserem na jednolitą masę.

  4. Szynkę kroimy w kostkę i dorzucamy na samym końcu do zupy wraz z garścią fasoli.

  5. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń