Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 1484

Dodano:

Odsłon: 509

Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat fasolki szparagowej - zupa krem z dodatkiem warzyw.

Składniki

  • fasolka szparagowa żółta 30 dag
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • bulion 750 ml
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy często mieszając ok. 5-7 min. Następnie wlewamy bulion i gotujemy ok. 10 min. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i wrzucamy do bulionu z warzywami. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku.
    Na koniec zupę blendujemy i w razie potrzeby dolewamy jeszcze bulionu. Możemy podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń