Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z groszku, moja ulubiona, można podać z wędzonym łososiem. Smacznego.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę, następnie cebulę pokrojoną w półplasterki, i czosnek, podsmażamy ok. 2-3 minut. Dodajemy groszek, pokrojony imbir i bazylię , mieszamy. Zalewamy bulionem, dodajemy sól, pieprz, gotujemy ok. 25-30 minut. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy gorącą zupę do picia np. w filiżance.. Można ugotować z połowy podanej porcji. Ja uwielbiam smak i aromat tej zupy i dlatego gotuję większą porcję.
Można też podać bardziej wykwintnie z wędzonym łososiem i koperkiem oraz kilkoma kroplami śmietany np. 30%. Smacznego.