Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z gruszką i imbirem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1073
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1073
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Składniki
Na mocno rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę.
Ziemniaki i selera obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Kalafiora wyszoruj, podziel na różyczki, a imbir (ok. 2 cm) zetrzyj na tarce.
Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuj do miękkości (około 20-30 minut).
Na koniec dołóż wyszorowane gruszki ze skórką (z wyciętymi gniazdami nasiennymi). Dodaj sól, pieprz i cynamon, po czym zmiksuj zupę ze śmietaną.
Gotowy krem udekoruj według uznania, np. wisienką kandyzowaną.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax