Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z jasnych warzyw

Zupa krem z jasnych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3351

Dodano:

Odsłon: 280

Ziemniaki, cukinia, seler i cebula to warzywa, które razem połączone tworzą wyjątkowy smak ;)

Składniki

  • gołąbek 1/2 szt
  • seler nać do wywaru
  • cukinia 1/2 szt
  • seler 1/2 szt
  • ziemniaki 2-3 szt
  • cebula 1 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z gołąbka i zielonego selera przygotować wywar. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki seler, zagotować. Na oliwie usmażyć cebulę i cukinię. Przyprawić. Następnie usmażone jarzyny przełożyć do zupy, zagotować.

  2. Całość dokładnie zmiksować ( łącznie z obranym mięsem z gołąbka). Podawać np. z kleksami ze śmietany i świeżym majerankiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń