Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa - krem z kalafiora

Zupa - krem z kalafiora

Autor: Gosik33

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 334

Dodano: 10.05.2010

Odsłon: 6156

Smaczna, lekka zupa - krem z kalafiora. Polecam ze świeżą bagietką z masełkiem :)

Składniki

  • skrzydełka z kurczaka, 2 szt.
  • mały kalafior, 1 szt.
  • młoda marchewka, pęczek
  • pietruszka, 2-3 szt.
  • mały seler, 1 szt.
  • por, 1 szt.
  • jogurt naturalny, 1 szt.
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, Ziarenka Smaku, koperek, wg uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do lekko osolonej wody (jeśli stosuję Ziarenka Smaku to z solą ostrożnie bo przyprawa jest słona) wrzucić skrzydełka, listek laurowy i ziele angielskie i gotować. Warzywa pokroić i dodawać do gotującej wody w kolejności wg najtwardszych. Doprawić Ziarenkami Smaku, pieprzem, koperkiem i gotować do miękkości. Na koniec zupkę zabielić jogurtem naturalnym.

  2. Zmiksować zupę blenderem. Podawać z grzankami, tostami lub świeżą bagietką z masełkiem. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń