Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuję jedną z moich ulubionych zup – krem z kukurydzy z dodatkiem gotowanej soczewicy. Jest szybka do przygotowania, bardzo delikatna i aromatyczna. Dzieciaki wprost za nią przepadają ze względu na jej lekko słodkawy smak. Polecam zwłaszcza w ramach wiosennej diety.
Polecam.
Odsłon: 555
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 326
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 555
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 326
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy. Bulion gotujemy pod przykryciem około 5-6 minut na wolnym ogniu.
Do bulionu dodajemy kukurydzę, soczewicę, zeszkloną cebulkę i przyprawy. Po upływie 5 minut odstawiamy zupę z ognia, by trochę ostygła. Następnie zabielamy jogurtem. Zupę wlewamy do blendera i miksujemy na jednolity krem.
Zmiksowaną zupę przelewamy do miseczek, ozdabiamy odrobiną ostrej papryki i kukurydzy lub świeżą natką pietruszki.
Smacznego!