Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kukurydzy konserwowej

Zupa krem z kukurydzy konserwowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1877 Ocena: 43127

Dodano:

Odsłon: 13251

Naszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej.

Składniki

  • 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju.
    Dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, dodajemy bulion, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Gotujemy 15 min, po czym zestawiamy z ognia, lekko studzimy i dodajemy śmietanę. Miksujemy na gładko. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń