Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z patisonów

Zupa krem z patisonów

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 762

Dodano:

Odsłon: 4870

Zupa ma lekko słodki smak i jest bardzo delikatna. Możesz ją podać z gęstym jogurtem, grzankami lub pietruszką.

Składniki

  • 4 patisony
  • 2-3 marchewki
  • dwie średnie cebule
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki wody
  • łyżeczka kurkumy
  • pieprz i sól do smaku (ja dodałam ok. łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa dokładnie myję, marchew i cebulę obieram. Marchewkę tnę w plastry, a cebulę siekam, warzywa wrzucam do garnka. Patisony kroję na pół i za pomocą łyżki wyciągam pestki (które wyrzucam). Następnie łyżką wydrążam miąższ, który przekładam do garnka z cebulą i marchewką.


  2. Do warzyw dodaję masło i pół szklanki wody. Całość podgotowuję kilkanaście minut. Następnie dodaję resztę wody i przyprawy. Gotuję jeszcze kilkanaście minut. Na koniec warzywa rozdrabniam za pomocą blendera.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń