Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pieczarek"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 81
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 81
Składniki
Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kosteczkę. Oczyścić pieczarki, kilka sztuk (5-6 odłożyć), resztę pokroić na ćwiartki. Razem z ziemniakami wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 20 minut. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Następnie całość zmiksować na gładko.
Odłożone pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na złoto na łyżce masła. Z pozostałego masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Stale mieszając, powoli dolewać zmiksowaną zupę, a następnie śmietankę. Nie przerywając mieszania, zagotować.
Jeśli trzeba, doprawić, dodać tymianek. Rozlać do miseczek, do każdej włożyć po porcji usmażonych pieczarek.
Zupę podawać gorącą, do każdej porcji można dodać groszek ptysiowy i łyżkę kwaśnej, gęstej śmietany.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium