Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowymi prażonymi migdałami

Zupa krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowymi prażonymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2014

Dodano:

Odsłon: 1836

Niezwykle smaczna i kusząca jesienna propozycja :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Oczyszczoną pociąć na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około pół godziny

  2. W między czasie, kiedy dynia się piecze, ugotować wywar warzywny lub mięsny jaki kto woli.

  3. Do wywaru wrzucić dwa pokrojone w kostkę ziemniaki i zetrzeć kawałek korzenia imbiru i ząbek czosnku.

    Kiedy wszystkie warzywa byłą już prawie miękkie dodać pieczoną dynię i gotowałam na wolnym ogniu jeszcze mniej więcej 10 minut.

    Potem całość zblendowałać (wyjąć tylko zieleninę reszta warzyw z wywaru może zostać) i dodać mleczko kokosowe. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i chili.

  4. Podawać z groszkiem ptysiowym i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń