Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pora i ziemniaków

Zupa krem z pora i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46763

Dodano:

Odsłon: 5082

Może nietypowe jesienne smaki, ale równie rozgrzewające i apetyczne. Łatwe, proste w przygotowaniu <3

Składniki

  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 pory (białe części)
  • 300 g obranych ziemniaków
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • pęczek koperku
  • 100 g wędzonego łososia z Alaski
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w piórka pory, podsmażamy 5-6 min.

    Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko.

    Do zupy dodajemy śmietanę i posiekany koperek, doprowadzamy do wrzenia.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z wędzonym łososiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń