Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z selera naciowego

Zupa krem z selera naciowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2092 Ocena: 46831

Dodano:

Odsłon: 5759

Zupy, to zdecydowanie największy "dostarczalnik" witamin i mega pałera, nie tylko odżywczego ale i rozgrzewającego składnika naszej diety.

Składniki

  • 500 g selera naciowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • 100 ml śmietany słodkiej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łodygi selera kroimy, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min. Studzimy i blendujemy na jednolitą masę. Mieszamy ze śmietaną.
    Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Zupę zagrzewamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
    Podajemy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń