Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z serkiem topionym

Zupa krem z serkiem topionym

Autor: livingandcooking

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano: 11.06.2018

Odsłon: 203

Potrawa idealna na lato.

Składniki

  • 2 ogórki szklarniowe,2 małe cebule,3 ząbki czosnku,litr wywaru warzywnego,
  • 200gr.dowolnego serka topionego,szklanka chudej śmietany,2 łyżki masla,
  • drobny makaron,posiekany koperek.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na maśle.Ogórki obrać ,pokrojone dodać do cebuli.Dusić 10 minut.Zalać bulionem,gotować na małym ogniu aż ogórki zmiękną,zmiksować.W gorącej zupie rozpuścić serek,wlać śmietanę.Doprawić w razie potrzeby.Podawać z drobnym makaronem i koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń