Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem ze szparagów.

Zupa krem ze szparagów.

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 1691

Dodano:

Odsłon: 1681

Aksamitna zupa ze szparagów.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mały seler
  • sól, pieprz
  • woda
  • 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
  • 20 g masła klarowanego lu oleju
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.

  2. Szparagi umyć, oderwać zdrewniałe końcówki i pokroić na mniejsze kawałki dodać do cebuli.

  3. Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę i dodać do szparagów.

  4. Warzywa zalać wodą ( warzywa muszą być dobrze przykryte ), dodać zioła prowansalskie i płaską łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

  5. Ugotowane warzywa zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami.
    Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń