Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krewetkowa z chorizo

Zupa krewetkowa z chorizo

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Zupa krewetkowa z chorizo"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ??Krewetki obierz z pancerzy i umyj. Głowy oraz skorupy zalej bulionem warzywnym i gotuj na małym ogniu około 15 minut.

  2. ??Na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany seler naciowy. Dołóż paprykę pociętą w paski i pomidory – w kostkę.

  3. Patelnię przykryj pokrywą i duś warzywa około 8 minut.

  4. Przełóż je do przecedzonego wywaru, po czym dolej kieliszek wina. Dorzuć pokrojone w kostkę chorizo oraz wsyp szczyptę szafranu. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kwadrans.

  5. Na koniec zanurz w zupie krewetki i dopraw ją solą, pieprzem oraz cytryną. Danie posyp natką pietruszki.

  6. Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średni

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń