Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krewetkowa z chorizo"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
??Krewetki obierz z pancerzy i umyj. Głowy oraz skorupy zalej bulionem warzywnym i gotuj na małym ogniu około 15 minut.
??Na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany seler naciowy. Dołóż paprykę pociętą w paski i pomidory – w kostkę.
Patelnię przykryj pokrywą i duś warzywa około 8 minut.
Przełóż je do przecedzonego wywaru, po czym dolej kieliszek wina. Dorzuć pokrojone w kostkę chorizo oraz wsyp szczyptę szafranu. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kwadrans.
Na koniec zanurz w zupie krewetki i dopraw ją solą, pieprzem oraz cytryną. Danie posyp natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax