Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa kurkowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Składniki
Cebulę obierz, drobno pokrój i zeszklij na maśle. Włóż kurki i duś razem około 15 minut. Przełóż do garnka, wlej litr gorącej wody, wrzuć kostki bulionowe. Gotuj ok. 10 minut. Przypraw solą, pieprzem, mieloną gałką. Potem zmiksuj zupę.
Śmietanę rozmieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do zupy. Podgrzej. Zupę podawaj z grzankami, posypaną posiekaną natką pietruszki. Smaczna jest także z groszkiem ptysiowym oraz płatkami kukurydzianymi.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,95 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie