Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 2097

Dodano:

Odsłon: 198

Młoda marchewka się pokazała a z takiej jest najlepsza zupa.

Składniki

  • ½ kg Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
  • 2 kg marchwi
  • Vegeta
  • Cukier
  • Sól
  • ½ kostki masła prawdziwego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 15 dag boczku
  • Kilka ziemniaków
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso wkładamy do garnka i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
    2. W tym czasie co gotuje się nam rosół obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
    3. Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli.
    4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
    6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
    7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
    8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 czerwca Nie ma to, jak zupa z młodych warzyw :)
Teraz to taką młodą można samą chrupać, a w misce taka aldente jest super :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń