Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1139

Dodano:

Odsłon: 8359

bardzo dobra zupka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewke obrać, pokroić w kostke.

  2. Bulion 0,5 litra, z kostki rosołowej,( bądź poprostu rosół) + liść laurowy i ziele angielskie.Dodajemy marchewke i gotujemy, by zmiękła

  3. Dodajemy 2 łyżeczki startego imbiru, łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę pieprzu cayenne.

  4. Miksujemy całość blenderem i gotowe

  5. Przepis bardzo podobny do zupy z dyni . Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń