Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa marchewkowa z mango

Zupa  marchewkowa z mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 91

Jedna z moich ulubionych zup. Slodycz marchewki i mango doskonale komponuja sie z chili i curry.

Składniki

  • 300g marchewki
  • 1 dojrzale mango
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 lyzeczki imbiru
  • 1/2 lyzeczki chili
  • 1 lyzeczka curry
  • 400ml rosolu
  • 150ml mleczka kokosowego
  • sól, pieprz
  • sok z limonki lub cytryny
  • ryz Basmati
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki i mango obrac, marchewki pokroic w plasterki, mango w kostke, pozostawiajac kilka wiekszych kawalków do ozdoby.

    Cebule drobno pokroic i podsmazyc na oliwie, dodac marchewki, imbir, chili i curry, chwile smazyc, zalac rosolem, dodac mango i dusic ok. 15 min. pod przykryciem.

    Nastepnie zupe zblendowac, dodac mleko kokosowe i chwile jeszcze podgrzewac.

    Doprawic sola, pieprzem i sokiem z limonki, dodac ugotowany ryz i ozdobic kilkoma plastrami mango.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń