Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa marchewkowa z wkładką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Składniki
Żeberko gotuję przez kilka minut w osolonej wodzie, po czym wyjmuję je, a do wywaru wkładam oczyszczoną pietruszkę i seler, dodaję liść laurowy i angielskie ziele, gotuję. Po chwili wrzucam obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i makaron.
Gdy zaczną mięknąć, dodaję kiełbasę pokrojoną w plasterki i grubo startą marchewkę.
Dodaję liście pietruszki i selera oraz posiekany koperek. Wlewam śmietanę rozmieszaną z mąką i odrobiną wody. Doprawiam, gotuję jeszcze 10 min.
ok. 60 min, porcja kosztuje ok. 3 zł a zawiera ok. 320 kcal
<strong>Łucja Staszyńska z Gdyni</strong>Źródło: Tina