Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa marchwiowa z pomarańczą i imbirem

Zupa marchwiowa z pomarańczą i imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 1298

Dodano:

Odsłon: 81

Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.

Składniki

  • marchew 1,5 kg
  • pomarańcz 4 szt
  • cebula 1 szt
  • imbir 1 szczypta
  • bulion 4 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń