Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa marchwiowo-grejpfrutowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Do garnka wrzuć masło klarowane. Obierz marchewkę, seler i pietruszkę, pokrój w kostkę, dodaj do masła.Podsmaż, mieszając. Zalej dwoma szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie. Gotuj 20 minut. Wlej sok pomarańczowy, dodaj cząstki pomarańczy i pół cząstek grejpfruta, starty świeży korzeń imbiru. Gotuj 10 minut.
Z zupy wyjmij seler i pietruszkę. Zupę ostudź i zmiksuj. Wlej do filiżanek, do każdej dodaj pokrojone świeże cząstki grejpfruta. Możesz ją też podawać latem jako chłodnik.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień