Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa maślana z boczkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Składniki
Do dużego garnka włóż masło i rozpuść na małym ogniu. Zmniejsz ogień, wsyp mąkę, szybko wymieszaj i wlej 2 litry wody. Rozprowadź zawiesinę, aby nie było klusek. Włóż obie kostki rosołowe i gotuj zupę 5 minut bez przykrycia.
Zdejmij garnek z ognia. Przypraw zupę octem jabłkowym, solą, pieprzem oraz maggi. Musi mieć lekko kwaśny smak. Parzony boczek pokrój w drobną kostkę, wrzuć do zupy. Pietruszkę umyj, osącz i posiekaj, wsyp do zupy. Lekko podgrzej, jeszcze raz przypraw. Ugotowane, potłuczone ziemniaki włóż do miseczki, mocno uciśnij, wyłóż kopczyk na talerz. Dodaj ugotowane na twardo, pokrojone jajka. Zalej gorącą zupą i od razu podawaj.
<strong>czas przygotowania35 min ilość porcji5 cena za porcję0,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie