Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2069 Ocena: 46297

Dodano:

Odsłon: 17930

Smaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej.

Składniki

  • 500 g wołowiny
  • pomidory krojone w puszcze
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • 1,2 l bulionu wołowego
  • liść laurowy
  • mała papryczka chili
  • cayenne
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń