Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.