Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji 3,10 zł.
Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy.
W dużym i szerokim garnku gotujemy litr wody. Wrzucamy kostkę rosołową i mięso z cebulą. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, soję i majeranek. Dolewamy tyle wody, by wszystkie były przykryte. Gotujemy ok. 20 minut.
Następnie przyprawiamy rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, by mięso nie przywierało do dna garnka. Gotujemy 30 minut. Podajemy na gorąco.
Wartość odżywcza porcji 244 kcal Białko 21g/Tłuszcz 8,6 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia