Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio podana - w niewielkiej ilości, bo bardzo sycąca - co jest plusem w przypadku większej liczby degustujących - daje gwarancję, że goście na "dzień dobry" będą zadowoleni i... najedzeni ;-)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 401
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 81
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 401
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 81
Składniki
Mięso mielone usmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą
zagotować wodę + kostki rosołowe, lub podgrzać wcześniej przygotowany bulion
do bulionu dodać usmażone mięso - gotować 20 minut
dodać kukurydzę, fasolkę czerwoną i fasolkę białą/soję (odcedzone z zalewy), przecier, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz
wymieszać wszystkie składniki - i gotować jeszcze ok.20-30 minut
Zupa najlepiej smakuje, gdy jest odgrzana po kilku godzinach od ugotowania;-)
Podawać z grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym, dodać listek bazylii ;-)