Do góry

Zupy Przepis na:

zupa meksykańska

zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 41769

proste, smaczne i sycące a do tego aromatyczne i pikantne:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę po chwili dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć uważając aby czosnek się nie przypalił gdyż będzie gorzki. Dodać mięso mielone podsmażyć ok 10 min.

  2. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa.Dodać fasolę wraz z sosem chili , kolejno dodać sos pomidorowy oraz 2 szklanki wody . Wsypać przyprawy + liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 20 min pod przykryciem. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

  3. Po ugotowaniu nałożyć do misek ,na środku ułożyć stary ser. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń