Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa mięsna

Zupa mięsna

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 1699

mięso, pieczarki, papryka.........

Składniki

  • 1kg mięsa gulaszowego, 0,5kg pieczarek, 2 cebule, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 ogórki kiszone, 1 łyżka koncentratu
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i pokrojone mięso smażymy na tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dusimy, podlewając wodą. Oczyszczone i pokrojone pieczarki wrzucamy do mięsa i dalej dusimy. Paprykę i marchewkę również kroimy w kostkę i łączymy z resztą, podlewając wodą. Pod koniec gotowania wrzucamy ogórki i zalewamy wodą.

  2. Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Można podbić zupę 2 łyżkami mąki i łyżką śmietany.....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń