Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa minestrone"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Wlej oliwę do dużego garnka. Wrzuć pokrojony na kawałki boczek. Pod-smaż, aż się zezłoci i będzie chrupiący. Dodaj drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę, łodygi selera oraz zmiażdżony czosnek. Duś ok. 5 minut. Dodaj przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Po 2 mi- nutach duszenia dodaj bulion warzywny lub drobiowy (może być z kostki), zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.
Dodaj do zupy drobny makaron i cieciorkę. Gotuj, aż makaron będzie miękki (ok. 8 minut). Wrzuć opłukany szpinak. Przypraw. Po minucie zupa jest gotowa. Podawaj ją posypaną płatkami parmezanu, z grzankami z bagietki.Źródło: Olivia