Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i smaczne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Wędzonkę zalewamy wodą dodajemy cebule, czosnek,liść, ziele, jałowiec,pieprz i gotujemy do miękkości na małym ogniu. (można przygotować dzień wcześniej bo troszku czasu zajmuje)
Ugotowaną wędzonkę wyjmujemy z wywaru usuwamy z niej kości i kroimy na mniejsze kawałki (panując nad sobą bo braknie do obiadu) odstawiamy w bezpieczne miejsce.
Wywar cedzimy dodajemy drobno posiekany koperek, kwas z ogórków i resztę przypraw (do smaku) gotujemy.( Kwaśność regulujemy ilością wywaru z wędzonki jak dla mnie im bardziej kwaśne tym lepsze)
Na koniec dodajemy Ramę Kremefine do gotowania (można użyć śmietanki lub jogurtu naturalnego) i oczywiście wędzonkę jeżeli ocalała. Podajemy z ziemniakami lub z jajkiem, jeżeli wędzonka znikła w tajemniczy sposób można dodać białej kiełbaski sparzonej osobno.
Życzę smacznego.