Zupy Przepis na:
Zupa Neapolitańska

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 41
Dodano: 19.01.2008
Odsłon: 2877
Pożywna zupa niestety kaloryczna :-)
Składniki
- włoszczyzna mrożona Hortex, 1 op
- serki topione np:Gouda,Ementaler,Tylżycki...., 6szt
- Kostki rosołowe lub korpus drobiowy
- makaron, 1op
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Włoszczyznę mrożoną przysmażamy na patelni. W garnku (3litry wody) zagotować wodę z kostkami rosołowymi ,solą i vegetą. Dodać włoszczyzne z patelni. Na tej samej pateln,dolać troszkę wody i rozpuszczać serki do jednolitej konsystencji po czym wlac do garnka. Całość zagotować, podawać z makaronem. Smacznego
Komentarze do przepisu (0)