Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogonowa z warzywami

Zupa ogonowa z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2937

Dodano:

Odsłon: 289

Troche zapomniana zupa ogonowa. Pycha!

Składniki

  • 2 ogony wieprzowe
  • 1 lisc laurowy , 3 ziarna ziela ang., przyprawa warzywna z sola, pieprz
  • lyzeczka lubczyku, Maggi
  • 1 marchewka, 1 pietruszka, cwiartka selera, 1 duza cebula
  • 3 grzybki suszone
  • ziemniaki 3 sztuki (lub grzanki do podania)
  • koncentrat pomidorowy, paryka slodka w proszku, szczypta chilli
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa.

    Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki.

    Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu.

    Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw.
    na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy.

    Gotowe.

    Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem..

    PS.
    ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 kwietnia Pyszna ,fajny pomysł dałaś...ogonówka wspomnienie dawnych lat..pycha..:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 29 kwietnia Pyszna :-) do powtorki, duzo kolagenu dla starszej pani zawsze jest potrzebne :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń